nu a fost identificat
022 22 11 90  
L - V de la 09:30 la 18:00

Despre arta digitală și impactul ei asupra lumii noastre

28 februarie 2023
servicii de printare
tipografie chisinau
print digital

  În ultimii ani, popularitatea artei digitale a crescut semnificativ. Dar ce este mai exact arta digitală? Mai simplu spus, arta digitală este orice practică creativă care utilizează tehnologia digitală ca parte integrantă a procesului artistic. Aceasta include totul, de la media tradiționale, cum ar fi fotografia digitală și grafica pe computer, până la arta mai modernă.  

      Arta digitală este, așadar, înțeleasă în mod obișnuit ca o serie de opere de artă create cu ajutorul computerelor, dar având în vedere progresele tehnologice extraordinare din ultimii ani, este un termen care este definit și redefinit în fiecare zi. Posibilitățile nesfârșite de a crea și edita imagini, dinamismul software-ului, dominația copleșitoare a internetului și acoperirea media superioară au făcut rapid din arta digitală o formă de artă contemporană pe care absolut nimeni nu o putea ignora.

 Impactul artei digitale asupra lumii 

         Astăzi, există nenumărate posibilități de exprimare artistică digitale. Grafica 2D și 3D produce imagini extrem de complexe care redau obiecte, forme, peisaje și simboluri în trei dimensiuni, în funcție de inteligența artificială prezentă. 

      Astfel, designul web nu este doar estetic, ci și o formă de artă digitală care necesită o varietate de abilități, inclusiv tehnice și de marketing. Imaginea digitală permite designerilor să editeze mai multe imagini simultan, să le editeze individual și să le modifice cu precizie în orice moment, fără a deteriora materialul. Altă oportunitate este cea de a genera schițe rapid, pentru a stabili exact dorințele clientului şi a cizela ulterior arta digitală.

        Tehnologia a permis, de asemenea, apariția unor frontiere sincretice precum Photoshop, cinematograful, publicitatea etc., implicând o flexibilitate de gândire și expresie de neimaginat cu un deceniu sau două în urmă. Photoshop aparține categoriei de produse de artă digitală primn care se pot crea și diferite tablouri Canvas, care de altfel transmit destinatarului un mesaj amplu, cu mai multe valori. 

        Așadar, devine din ce în ce mai evident că arta digitală ocupă spațiul nostru de viață, și, la drept vorbind, aceasta este mai relevantă pentru mințile creative ale omului modern decât orice altă epocă. Poate fi un mod de abordare a lucrurilor sau un început, o formă de manifestare care se schimbă de la o zi la alta.

         Chiar dacă unii încă refuză să recunoască valoarea artei digitale, fără a nega farmecul și magnetismul acesteia, lumea digitală a pus stăpânire pe tot ce ne înconjoară. Începând de la obiectele decorative printate pe care le avem în casă, până la cadourile personalizate digital pe care le oferim celor dragi și materialele de marketing pe care le vedem practic la fiecare colț de stradă.

        Concluzionând, impactul artei digitale asupra lumii este unul masiv în toate sferele de activitate, deoarece se cere conexiunea dintre imagine și emoție. Iar dacă vrei să fii cât mai aproape de artă digitală și ai nevoie de servicii de imprimare digitală pe textile, apelează la echipa Artpoligraf și savurează rezultatele dorite!

         Nu uita, ar trebui să apreciem arta digitală fără prejudecăți, indiferent de modul în care este prezentată.