nu a fost identificat
022 22 11 90  
L - V de la 09:30 la 18:00

Ce este tipărirea și ce tipuri de tipărire există

09 august 2023

Tipografia clasică reprezintă arta și tehnica tipăritului, forma literelor scrise și așezarea acestora în document. Aceasta se referă la documentele tipărite, spre deosebire de manuscrise, documente electronice sau texte nonliterare.

      În principiu, astăzi tipărirea este folosită pentru a descrie procesul creativ și a include distanțele, marginile, machetele și alte elemente grafice în suporturile tipărite și electronice, precum și caractere individuale, fonturi, imagini, linii și zone. Cu toate acestea, fonturile și designul propriu-zis al caracterelor individuale (concept și design) nu sunt considerate parte a acestui termen.

     În plus, mutarea textului pe diferite ecrane îți permite, de asemenea, să utilizezi creativitatea imprimantelor multimedia pentru a crea caractere în mișcare (text) care se schimbă constant în dimensiune, formă, culoare etc.

    În prezent există mai multe tipuri de tipărire, însă cele mai des întâlnite sunt următoarele:

      1. Imprimare offset. Acest tip de imprimare se realizează pe diverse comerciale, broșuri, cataloage, pliante, mape, flyere etc. Tipul de printare offset este una dintre cele mai des întâlnite, mai ales în contextul în care materialele de marketing sunt foarte importante pentru promovarea corectă a unei afaceri.

    2. Imprimare flexografică. Acest proces de imprimare se adresează industriei de ambalare pentru alimente, în special pungi, chipsuri, floricele de porumb, cârnați și etichete autoadezive pentru băuturi.

    3. Imprimare pe ambalaje. Este un tip de imprimare offset tradițională de finisare a cutiilor mici și medii de până la 400 g/m2 grosime. În funcție de modelul de carton, se folosesc cutii de carton cu două fețe (spate gri sau alb) sau DCL/DCM.  

     4. Imprimare digitală. Principiul de lucru pentru tipar digital este reproducerea informațiilor digitale direct pe suportul de imprimare fără a fi nevoie de matrițe sau plăci ca în tipărirea offset. Cele mai utilizate tehnologii de imprimare digitală sunt laserul și inkjet. Acest tip de imprimare este potrivit pentru tipărirea de dimensiuni mici și mijlocii, deoarece nu necesită timpi lungi de rulare.  

     5. Imprimare digitală industrială. Aici se folosesc dispozitive de imprimare digitală mai mari și mai puternice. Astfel, la Artpoligraf deservim din ce în ce mai mult sectoarele de distribuție și calitate apropiate tipăririi offset. Ne-am stabilit o poziție puternică nu doar în domeniul tipăririi etichetelor adezive de dimensiuni mici și mijlocii, ci și în domeniul tipăririi cărților, revistelor și broșurilor.

     6. Imprimare web offset. Acest tip de imprimare e folosit în principal pentru ziare, reviste, suplimente comerciale, cărți, manuale de masă etc. Imprimanta dată lucrează cu două sisteme, unul setat la cald și altul la rece pentru a evapora treptat cerneala. 

   7. Imprimare serigrafică. Ce ține de tipărire în serigrafie, este o tehnică de imprimare care utilizează un ecran pentru a transfera cerneala pe un substrat, excluzând zonele care sunt opace pentru cerneală și folosind un șablon de blocare. 

     Compania ArtPoligraf, lider pe piața națională, oferă servicii de tipografie în Chișinău, la nivel înalt de calitate, dar și prețuri mai mult decât accesibile. Dacă nu știi unde găsești o tipografie de încredere, atunci te așteptăm cu drag la noi. Dispunem de echipament modern și o abordare creativă pentru fiecare client în parte.

ArtPoligraf - detalii care fac diferența!